Flew » Specials » Ex langebaanschaatsers 2
Alles weten maakt (niet) gelukkig

Internationale ex-langebaanschaatsers

Deze special is gewijd aan een aantal internationale oud-langebaanschaatsers die hun schaatscarriére begonnen in de periode tussen het einde van de jaren '80 en halverwege de jaren '90 en die inmiddels gestopt zijn met het langebaanschaatsen.
Gunda Niemann-Stirnemann, Catriona LeMay-Doan en zo zijn er nog veel meer schaatsers en schaatsters die inmiddels gestopt zijn, maar die een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten op het schaatspubliek. In deze special kun je de artikelen die ik over hen, maar ook over andere reeds gestopte, schaatsers geschreven heb vinden.

Deze special is speciaal gewijd aan schaatsers die een andere nationaliteit dan de Nederlandse hebben. Benieuwd naar wat ik geschreven heb over Nederlandse oud-langebaanschaatsers? Kijk dan eens bij mijn special over hen: Ex-langebaanschaatsers

Deze special is nog 'under construction' en er zullen dus nog zeker een aantal schaatsers volgen zoals bijvoorbeeld Frank Dittrich en Roberto Sighel.

Heb je een suggestie voor een schaatser waar ik wat over zou kunnen schrijven? Schroom dan niet om een reactie achter te laten!

Catriona LeMay-Doan

Catriona Lemay-Doan is een voormalig Canadees langebaanschaatster die zich toegelegd had op de sprintafstanden, met name op de 500 meter was ze erg sterk.

Derek Parra: van inlineskating naar langebaanschaatsen

Derek Parra is een Amerikaanse oud-langebaanschaatser die Olympisch goud behaalde op de Olympische Spelen in 2002, nadat hij was overgestapt vanuit het inlineskaten.

Gunda Niemann-Stirnemann

Gunda Niemann-Stirnemann, wie kent haar niet? Deze Duitse, inmiddels ex-langebaanschaatster, wordt beschouwd als de succesvolste langebaanschaatster allertijden doordat ze onder andere 19 keer wereldk…

Johann Olav Koss

Johann Olav Koss is een Noorse oudlangebaanschaatser die met name bekend is geworden door zijn prestaties in de eerste helft van de negentiger jaren.

Roberto Sighel: vijf Olympische Spelen

Roberto Sighel is een Italiaanse oud-langebaanschaatser. Hij heeft maar liefst aan vijf Olympische Winterspelen deelgenomen, zonder ooit een Olympische medaille mee naar huis te nemen. Allrounden lag…
Gepubliceerd door Flew op 11-10-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!